FSHD Daniel

Här och nu

Att inte kunna se skogen för alla träd. Med det ordspråket kan man sammanfatta min vardag för det mesta. Som alla andra har jag mycket måsten, och det blir inte lättare av att jag kan bli väldigt trött av dessa måsten och att alla kroppsrörelser jag gör är tunga och jobbiga. Varje dag måste jag planera allt jag ska göra, samtidigt som jag måste fokusera på varenda steg jag tar för att inte ramla. Hinder, hinder och åter hinder... Mitt liv och min vardag består av en lång rad av otaligt många hinder, alltid.

Alla hinder och allt jag måste ta hänsyn till gör det svårt för mig att vara närvarande här och nu många gånger. Jag är så inställd på att möta nästa, nästa, och nästa hinder hela tiden. Jag tappar bort mig själv och kan inte ta in det roliga och härliga som är nu. Jag vet att jag tänkt på det här många gånger förut, och på hur mycket ”jag missar” för att jag fungerar så här. Det tråkiga är att jag måste hela tiden planera och tänka på nästa steg, annars fungerar inte mitt liv.

Jag vill kunna vara mer i nuet och viljan till förändring är som starkast på sommaren med det fina vädret. När man orkar lyfta blicken från fötterna, och umgås med människor man tycker om... Då ser man hela skogen med alla träd och solstrålarna som bryter igenom.

Ha de gött!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress